Bitkoin, lajtkoin i njihovi vršnjaci ….Šta s njima?

 

Nesporno je da se u današnje vreme ne može zaobići pitanje trgovanja virtuelnim valutama.

Ako se već bavite trgovanjem, razmorimo kakva je situacija sa ovim tržištem.

Iz dana u dan broj virtuelnih valuta je sve veći. Među najpoznatije spadaju:

  • Bitcoin
  • Litecoin
  • Ethereum
  • Zcash
  • Monero
  • Ripple
  • Dash

Najbolji dokaz sve većeg poverenja u ova platežna sredstva je to što ih prihvataju na sve ozbiljnijim mestima. Šta više, 20. februara 2014. u SAD je instaliran prvi bankomat za bitkoin. U svetu je do danas postavljeno oko 1.574 bitkoin bankomata a tokom septembra 2017. u proseku je instalirano 3 BTC bankomata dnevno. Sve su ovo činjenice koje se ne mogu zanemariti.

 

Sa druge strane vidimo da skoro svakodnevno nastaju nove virtuelne valute. U tom pogledu postoji određena neizvesnost jer je teško unapred odrediti koja će od njih kasnije biti prava, a koje je proizvod određenih nečasnih namera ili piramidalnih konstrukcija. Osim toga, tehnologija na kojoj se zasnivaju virtuelne valute je do te mere nova, da se danas još ne može do kraja sagledati koji je stepen ranjivosti čitavog sistema.

 

Körülvágott

 

Uzbuđenje trejdera špekulanata je sasvim razumljivo, naime kursevi virtuelnih valuta beleže neviđeni rast. Cena bitkoina se samo ove godine, sa 800$ popela na više od 7.000$. To je ogroman procentualni rast.

Za nas je u svrhu trgovanja pre svega zanimljiva promena cene.

 

Kako možemo iskoristiti ovu pojavu uz ograničavanje rizika?

1. Ako razmišljamo o dugoročnom ulaganju, investiranjem u virtuelne valute, moramo biti svesni rizika usled nepredvidive budućnosti čitavog sistema. Zauzvrat potencijalno možemo ostvariti velike prinose.

2. Druga mogućnost je da se baziramo na dinamičnim promenama cene u kraćim vremenskim okvirima. Za kriptovalute je karatkeristično da im se cena menja vrlo brzo i dinamično. Te brze promene možemo iskoristiti za sprovođenje trgovanja na kraći rok, izbegavajući tako dugoročne rizike. To znači da na osnovu identifikacije određenih cenovnih zamaha, sprovodimo trgovanja koja traju najviše nekoliko dana.

Dakle, dugoročne rizike izbegavamo tako što profit realizujemo u roku od nekoliko dana ili još brže. Za identifikaciju najboljih situacija za trgovanje neophodno je poznavanje tehničke analize. To može da se nauči.

 

Trgovanje virtuelnim valutama u današnje vreme predstavlja dobru mogućnost za zaradu. Ostvarivanje zarade na taj način, svakako zahteva posedovanje određenog znanja.

 

Ukoliko vas interesuje tehnička analiza i želelite da trgujete virtuelnim valutama (i drugim berzanskim proizvodima), prijavite se za naš sledeći kurs koji kreće

9. i 10. decembra 2017.

 

Za prijavu kliknite ovde i popunite formular na stranici koja se bude otvorila.

 

Naučite da ostvarujete profit trgujući samostano!

 

Uskoro sledi nastavak…