Kakao zaraditi na krizi?

 

Berza je i po tome posebno tržište, što se na njoj pomoću većine instrumenata za trgovanje, može ostvariti zarada i u onim periodima kada cene padaju.

 

Za vreme ekonomskih kriza, cene akcija obično intenzivno padaju, u datom slučaju pad može da iznosi  i nekoliko desetina procenata dnevno. Jedan profesionalni berzanski trgovac tome može samo da se raduje, naime, na taj način za kratko vreme može da ostvari velike profite.

 

Zašto je lakše zaraditi novac tokom krize?  Jer je tada smer tržišnih kretanja sasvim jednoznačan, a i promene cena su mnogo intenzivnije.

 

Ako uzmemo u obzir da berzanskim opcijama može da se trguje u padajućem smeru i da se njihova cena menja i do 20- 30 puta brže u odnosu na osnovni proizvod za koji su vezane (na pr. akcije), onda možemo da budemo svesni koliki ogromni profiti mogu da se realizuju pomoću opcija, za vreme krize. U takvim situacijama i s vrlo malim ulaganjem, može se napraviti ogroman novac, uz potpuno ograničen rizik!

 

Prošlo je devet godina od poslednje krize koja se desila 2008. zato imamo raloga da uskoro očekujemo sledeću. Oni koji znaju da trguju opcijama, za vreme sledeće krize mogu u značajnoj meri da uvećaju svoju imovinu.